Rico Latino

Ontmoet onze crew

TEAMLEDEN

Rico Latino heeft een team van enthoustiaste docenten. Onze docenten staan klaar om je de nieuwste dansmoves te leren.

Docent

Michael

Actief als danser, dansschoolhouder en promotor. In 2002 start hij Rico Latino met als doel zoveel mogelijk mensen aan te steken met het salsavirus. Sinds 2004 is hij hier met veel animo full-time mee bezig. Zijn motto: “Dansen moet leuk en leerzaam zijn”, zie je terug in de cursussen die hij geeft. Naast danslessen en workshops is Michael ook organisator van diverse grote festivals in Oost-Nederland.

Docent

Rayonnel

Rayonnel begon zijn danscarrière meer dan 11 jaar geleden. Als student aan de dansacademie in Arnhem heeft hij zich gevormd tot uitstekend allround danser met als specialisatie Moderne Dans. Door familie kwam hij in aanraking met salsa en later door verschillende contacten met Kizomba. Kizomba is voor hem een dans waarbij je, nog meer dan bij salsa, écht de muziek moet voelen. Elk detail kan je verwerken in je dans.

Docent

Luis

Luis komt uit de Dominicaanse Republiek: het land waar salsa en bachata een manier van leven is en het van kinds af aan wordt geleefd, gevoeld, gezongen en gedanst. Luis was een van de beroemdste straatdansers in zijn thuisland. Inmiddels is hij ruim 15 jaar professioneel dansleraar en heeft hij naam gemaakt door een tal van workshops en cursussen in dansscholen en op festivals te geven. Hij is een mix van Dominicaans vuur, ritme en jarenlange ervaring.

Docent

Mitchell

Al meer dan 20 jaar is hij danser, performer en docent. Hij is naar meer dan 40 landen over de hele wereld gereisd om les te geven en zijn visie, verbondenheid, bewustzijn van het lichaam en vreugde uit te drukken via de Afro-Latijnse dans- en muziekscene. Hij wil dat elke student zijn eigen unieke zelf in dans bereikt en deze fysiek maximaal kan uitdrukken.
Zijn mantra is: ‘’Movement to your body, awareness to your soul.''

Docente

Michelle

Ruim 20 jaar geleden begon Michelle met salsa dansen en bezocht ze veel salsa festivals. In 2001 kwam ze er voor het eerst bij Rico Latino en begon ze al gauw te assisteren tijdens de lessen. Niet veel later werd Michelle intern opgeleid tot salsa docente en begon ze met lesgeven. Daarnaast heeft ze ook ervaring in demo dansen, het geven van lady styling workshops en privélessen. Haar motto is: ‘Salsa is horen, voelen en genieten!’

Docente

Paola

Als grote liefhebber van Latin-muziek, stond deze gedreven docente altijd als eerste op de dansvloer helemaal los te gaan. Paola heeft vele lessen gevolgd (waaronder bij Rico Latino), was danseres in een showteam en inmiddels is ze al 6 jaar salsadocente. Naast haar werk als docente is ze fysiotherapeut en specialiseert ze zich momenteel in kinder­fysiotherapie. Over salsa dansen zegt ze: 'Vanaf de eerste les was ik verkocht en verslaafd!'

Docente

Sina

Sina begon op 5-jarige leeftijd met ballet en ging op 12-jarige leeftijd over op hiphopdans. Talrijke wedstrijden en workshops hebben vorm gegeven aan haar dansgeschiedenis. De kennis die ze door de jaren heen heeft opgedaan, neemt ze mee in de cursussen wat zich vertaald naar nieuwe inspirerende elementen en figuren. Sina wordt internationaal geboekt voor workshops en bootcamps. Dansen is altijd al haar leven geweest en betekent voor haar ‘vrij zijn’.

Gast-Docente

Monique

Monique ontdekte haar passie voor dans al op jonge leeftijd. Zij heeft diverse dansstijlen beoefend en aan vele (inter)nationale optredens en competities deelgenomen. In 2004 begon ze met het volgen van salsa lessen en inmiddels heeft ze al meer dan 15 jaar ervaring als dansdocente. Ook geeft ze workshops en bootcamps ladiesstyling. Daarin deelt ze haar passie en gedrevenheid voor dans, wil ze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dansers en hen inspireren.

Staf

Vera

Vera is bij Rico Latino begonnen als cursist en werd al gauw een vertrouwd gezicht. Je zag haar als hulpdame, als cursist en ook als trouwe bezoeker tijdens de Social Dance avonden en feesten. Haar liefde voor dansen ontstond tijdens een vakantie op de Dominicaanse Republiek, waarna ze zich meteen voor een proefles aanmeldde. Sinds 2017 houdt ze zich bezig met de marketing van Rico Latino.

Staf

Sven

Na begonnen te zijn als cursist, melde Sven zich al snel aan als hulpheer. Dit begon eerst met één les in de week, maar dat werden er al snel meer. Zo is hij mee geweest naar verschillende festivals die Rico Latino organiseert, de Kick-In van Universiteit Twente en vele andere evenementen in de regio. In 2020 heeft Sven de cursisten administratie overgenomen en zorgt voor het organiseren van lessen en andere evenementen.