Rico Latino

Kies je les

CURSUSSEN

Wij doen er alles aan om het beste uit jou te halen. Dankzij onze enthousiaste teamleden, sfeervolle locatie met moderne faciliteiten en doordachte lesmethodes, leer je in korte tijd goed dansen.

 

 • Dansles Salsa

  Salsa

  Inschrijven

  Salsa is de meest populaire dans in de Latin scene. Rico Latino is gespecialiseerd in salsa dansen. Er zijn diverse salsa stijlen en bij Rico Latino geven wij de L.A.-style en N.Y.-style.

  Kenmerken van deze (verschillende) dansstijlen is dat er met een partner 'op een lijn' gedanst wordt. In de cursus salsa leer je ook basiskennis van de Merengue en Bachata. Als je nooit eerder hebt gedanst dan moet je je aanmelden voor de 'Salsa Beginners' cursus.

  We organiseren regelmatig open dagen. Doe mee aan de proefles dan heb je al een voorsprong wanneer je begint met het echte werk!

  Lesindeling

  Beginners > Improvers > Intermediate > Advanced low-impact of Advanced high-impact

  Salsa Beginners
  Geen eerdere dans (of salsa) ervaring vereist. Deze cursus start op verschillende momenten gedurende het jaar. Elke les begint met een uitleg en de herziening van de basisstapen van Salsa en de timing en het ritme van de salsamuziek gevolgd door nieuwe dansfiguren. Leer de de juiste techniek, leiden/volgen en dansvloer etiquette - en tegelijkertijd veel plezier en nieuwe mensen ontmoeten! Geen partner vereist.

  Voorkennis: Geen
  *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: 4 maanden

  Salsa Improvers
  Gericht op degenen die comfortabel met de basisstap van Salsa, timing, linksom en rechtsom draai, crossbodylead en enchufle beheersen. Bouwt voort op lesstof van niveau 1 en uitbreiding met nieuwe draaien en combinaties, voetenwerk (d.w.z. Salsa shines) en verbeteren van timing en partnering vaardigheden. Leren van de juiste houding, frame, gewicht overdracht en verbinding. Leer figuren te koppelen in de korte patronen en styling om er goed uitzien op de dansvloer.

  Voorkennis: Salsa Beginners afgerond
  *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: 3-5 maanden.

  Salsa Intermediate
  Dubbele draaien, crossbodylead draaien, back breaks, checks en verschillende handposities worden gelinkt in leuke dansfiguren. Start met ontwikkelen van 'flow' tussen de bewegingen, waardoor de dans goed aanvoelt en met vertrouwen danst. Meer nadruk op styling voor dames. Bij het leren van draaien veel aandacht voor balans, timing, spiergeheugen en connectie met danspartner.

  Voorkennis: Salsa Improvers afgerond
  *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: varieert per persoon. Wekelijks nieuwe combinaties.

  Salsa Advanced low-impact
  Je bent in staat om goed te leiden/volgen en in snel tempo nieuwe figuren te leren. Balans en connectie met je partner houden tijdens richting veranderingen bij complexe combinaties, verbetering van de muzikaliteit, in staat zijn shines en draai patronen te onthouden en ze te gebruiken in verschillende combinaties. - kortom wordt een complete danser.

  Voorkennis: Salsa Intermediate afgerond
  Verwachte tijdsduur van cursusniveau: Oneindig. Wekelijks nieuwe combinaties.

  Salsa Advanced high-impact
  Ga de uitdaging aan!
  Op dit niveau zijn multiple spins en spotten 2de natuur. Je leert op gevorderd niveau draaicombinaties en techniek. Leer veranderingen in de muziek te accentueren. Ingewikkelde choreografieën, snelle voetenwerk en sexy styling.

  Voorkennis: Salsa Intermediate afgerond
  Verwachte tijdsduur van cursusniveau: Oneindig. Wekelijks nieuwe combinaties.

  ~~~~
  *Verwachte tijd wordt sterk beïnvloed door: Oefentijd, Dansen met verschillende partners, missen van lessen

  Docenten: afhankelijk van de dag, kijk op ons lesrooster

  Lesduur: 1 uur

  Prijs

  Zie abonnementsvormen

  Meer over Salsa

  Van oorsprong is de salsa een combinatie van meerdere stijlen, gebaseerd op de Son Cubano uit Cuba in de jaren 20. Vroegere invloeden uit de Mambo en later ook uit de Jazz maken salsa tot de dynamische muziekstijl die we nu kennen.

  Karakteristiek aan salsa L.A.-style is de telling. Deze begint op de eerste tel en heeft de volgende vorm: 1, 2, 3…5, 6, 7. De vierde en achtste tel worden niet geteld, vanwege de rust. Om je zo snel mogelijk te laten wennen aan deze telling, wordt in de salsa beginners les veel aandacht besteed aan het ritme. Klapoefeningen en aangepast voetenwerk maken dat je binnen no-time het lekkere salsaritme door hebt!

  Lees meer... Inklappen
 • Kizomba

  Inschrijven

  Kizomba is één van de nieuwere dansvormen in de Nederlandse Latin scene. Deze van oorsprong Angolese dans en gelijknamige muzieksoort is in een korte tijd over de hele wereld immens populair geworden.

  Kizomba wordt gedanst met een partner. De bewegingen zijn vaak vloeiend en sensueel. Combinaties hebben vaak een cirkelpatroon.

  We organiseren regelmatig open dagen. Doe mee aan de proefles dan heb je al een voorsprong wanneer je begint met het echte werk!

  In het kort

  De belangrijkste informatie op een rij:

  Cursusniveaus:
  Level 1 - Kizomba Beginners
  Level 2 - Kizomba Improvers
  Level 3 - Kizomba Intermediate
  Level 4 - Kizomba & Semba

  Prijs

  Zie abonnementsvormen

  Extra informatie

  Kizomba wordt vaak door elkaar gehaald met Zouk vanwege een soortgelijke muzikale opbouw. Als tip wordt vaak gegeven dat een nummer voor Kizomba in het Portugees worden gezongen, terwijl Zouk muziek Franstalig is.

  Naast de cursus zijn er ook regelmatig Kizomba workshops & bootcamps. Houd de site in de gaten

  Lees meer... Inklappen
 • Dansles Bachata

  Bachata

  Inschrijven

  Bachata muziek en dans komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. Mede door bekende artiesten zoals Aventura, Prince Royce en Romeo Santos is deze soort muziek (en daarmee ook de dans) ongekend populair geworden.

  Bachata wordt meestal met een partner gedanst. Op verschillende plaatsen in de wereld wordt bachata op verschillende manieren gedanst.

  Kenmerkend aan de bachata is de vierkwartsmaat met een accent op de laatste tel. Tijdens het dansen komt deze vaak terug in de vorm van een voet- of heupbeweging.

  We organiseren regelmatig open dagen. Doe mee aan de proefles dan heb je al een voorsprong wanneer je begint met het echte werk!

  In het kort
  De belangrijkste informatie op een rij:

  Cursusniveaus:
  Level 1 - Bachata Beginners
  Level 2 - Bachata Improvers
  Level 3 - Bachata Intermediate

  Docenten: Luis en Sina
  Lesduur: 1 uur

  Prijs
  Zie abonnementsvormen

   

  Lees meer... Inklappen
 • Dansles Ladystyling

  Ladystyling

  Inschrijven

  Ladystyling is speciaal bedoeld voor vrouwen die zich tijdens het dansen van salsa nog sierlijker willen bewegen. Voor het volgen van deze cursus is het belangrijk dat je minstens de cursus salsa beginners hebt afgerond.

  Deze basiskennis heb je nodig om het niveau van Ladystyling aan te kunnen.

  In de les zullen lichaamshouding, danstechniek, draaitechniek, styling (shines, armen en voetenwerk) en body movement aan bod komen. De focus ligt op het ontwikkelen van jouw dansstijl, waardoor je uiteindelijk een betere danseres wordt!

  De lessen bestaan uit een warming-up waarin styling wordt aangeleerd die direct op de dansvloer kan worden toegepast. Na de warming-up ga je echt aan de slag. Alle aangeleerde elementen worden in een choreografie toegepast die je samen met je groep aanleert.

  Lees meer... Inklappen
 • Priveles

  Priveles

  Inschrijven

  Je kunt privéles volgen in alle type dansen die wij geven bij Rico Latino: Salsa (LA-style), Mambo on2, Merengue, Bachata, Ladystyling, Cha cha cha en Kizomba.

  Meest voorkomende redenen voor privélessen bij Rico Latino:
  1. Openingsdans voor bruiloft
  2. Dansfeestje
  3. Je gaat op vakantie naar Latijns-Amerika
  4. Kado. Je wilt je vriend(in) verrassen
  5. Oude salsa passen weer even ophalen
  6. Even de puntjes op de "i" plaatsen met persoonlijke aandacht
  7. Niet kunnen/willen deelnemen aan reguliere lessen
  8. Veel lessen gemist of tempo groepslessen ligt te hoog
  9. Je wilt halverwege het seizoen instromen in een groep

  Voordelen van privélessen:
  1. Alle aandacht voor jou en je (dans)partner
  2. Je kunt snel beginnen
  3. Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen
  4. Je zit niet vast aan een bepaalde hoeveelheid lessen
  5. Je leert zonder toeschouwers
  6. Één prive les van een uur is gelijk aan 3 tot 5 groepslessen
  7. Niet gebonden aan lesprogramma
  8. Je leert op je eigen tempo
  9. Voor ieder niveau: beginners tot vergevorderd

   

  We hebben aanbiedingspaketten van een vaste aantal privélessen voor een vast bedrag. Meestal duurt een privéles 1 uur. Mail ons voor de mogelijkheden: info@ricolatino.nl
  Meld hierbij je naam, telefoon nummer, danswensen en danservaring.

  TIP: PRIVÉLES CADEAUBON

  Op zoek naar een origineel kado? Geef onze salsaprivéles kado aan je vriendin, collega, ouders. De cursus is geschikt voor alle leeftijden.

  Lees meer... Inklappen

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik mij inschrijven?

  Je kunt je online inschrijven voor een cursus via de inschrijf pagina.

 • Hoeveel kost een cursus?

  De prijzen van de cursussen staan op de inschrijf pagina.

 • Waar kan ik het beste parkeren?

  Rico Latino bevindt zich in het centrum van Enschede. Om die reden hebben we geen parkeergelegenheid bij ons pand.

  Als je met de auto naar Rico Latino komt raden we aan om te parkeren op het Wilhelminaterrein. Typ het volgende adres in op je navigatie-apparatuur:

  PARKEREN
  Wilhelminastraat 55
  7511 DM ENSCHEDE

  Vanaf hier is de loopafstand naar Rico Latino enkele minuten.
  Bekijk voor de meest actuele informatie de website Parkeren in Enschede.

  KOOPAVONDEN
  Koopavonden zijn in Enschede elke donderdag tot 21.00 uur. We attenderen je er dan ook op dat je op donderdagen tot 21.00 uur parkeergeld moet betalen.

  VOETBALWEDSTRIJDEN
  Tijdens thuiswedstrijden van FC Twente kan het drukker dan normaal zijn op de weg. Met name als u via de A35 Enschede binnenrijdt, raden we aan wat vroeger te vertrekken dan de navigatie aangeeft.

   

 • Wat moet ik doen bij het missen van een les?

  Ga je een les missen? Meld je af via Bueno. Ga in de Bueno-app naar je lesrooster en klik de juiste dag aan. Vervolgens kun je jezelf op "niet aanwezig" zetten. Meld je op de lesdag uiterlijk voor 14.00 uur af!

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: support@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

 • Wat moet ik doen bij het inhalen van een les?

  Inhalen is mogelijk indien je lesniveau op meerdere dagen wordt aangeboden en je zelf een danspartner regelt! Let op: Onze lesweek start op de zondag. Als je je wilt aanmelden voor een andere dag, kies dan de juist geschikte dag uit en zet je zelf daar in de lijst onder het + icoontje

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: support@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

  *Onze lesweek begint op zondag!
  *Deze maatregelen zijn nodig om de kwaliteit van de lessen te bewaken: gelijke aantal mannen/vrouwen te houden en te voorkomen dat dagen overvol raken.
  *Danspartner moet als cursist ingeschreven zijn bij Rico Latino (in lopende seizoen) en dient minimaal van het lesniveau te volgen of te hebben afgerond.

  Het missen van een les geeft meestal geen problemen, omdat de lesstof de volgende les kort wordt herhaald. Bij het missen van veel lessen kan een privéles uitkomst bieden voor aansluiting bij de cursus.

 • Heb ik een danspartner nodig?

  Nee! We raden het aan, maar het is niet verplicht.

  Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Heb je er geen, dan regelt Rico Latino een danspartner voor je. Tijdens de les dans je met je danspartner, maar er zijn ook oefeningen waarbij er gewisseld wordt. Bij Rico Latino leer je met iedereen dansen en niet alleen met een vaste partner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien nieuwe vrienden) bij. Inschrijven met partner heeft bepaalde voordelen zoals het makkelijker kunnen inhalen van lessen op andere dagen.

 • Kan ik met pin betalen?

  Ja, betalen met de pin kan!

  We hebben een pinautomaat bij de bar. Je kunt niet betalen met creditcard.

 • Hoe weet ik of een cursus of les is geannuleerd?

  Dit kun je zien in de Bueno app. Je kan eventueel ook het lesrooster raadplegen, deze houden wij up to date.

  Indien je je hebt ingeschreven voor de cursus dan krijg je als cursist altijd een mailbericht bij wijzigingen in je cursus.

  Indien je niet hebt ingeschreven voor de cursus (of komt inhalen) krijg je geen mail. Je moet dan zelf het lesrooster in de gaten houden. Verder plaatsen wij bij wijzigingen ook berichten in ons nieuwsoverzicht.

   

 • No hablo holandés, puedo tomar clases?

  Sí. El profesor habla español.

 • I don’t speak Dutch, can I take classes?

  Yes! Regular classes are in Dutch. However, the teachers also speak English. Crucial information will be explained in both Dutch and English. Please inform the teachers before the start of the class that you speak English. If you have specific questions during classes just ask the teachers, they will gladly help you out. Essential parts of movements can also be learned by carefully looking at the teacher's explanation.

 • Mag ik de lessen filmen?

  Dit mag alleen met toestemming van de docenten en voor eigen gebruik.

 • Wanneer zijn er open dagen/proeflessen?

  Meerdere keren per jaar organiseert Rico Latino open dagen met proeflessen. Wil je weten wanneer de eerst volgende proeflessen zijn? Neem dan een kijk je op onze Open Dagen-pagina. Hier vind je de meest actuele informatie.

 • Zijn er inschrijfkosten?

  Ja, de inschrijfkosten zijn €15,00.

 • Kan ik per les betalen?

  Helaas is het niet mogelijk om losse lessen van een cursus te volgen/betalen. Onze administratie is hier niet op ingericht en dit verstoort vaak de cursusopbouw van de docent. Het is wel mogelijk om een prijsafspraak te maken (voorafgaand aan de cursus) als je weet welke lessen je gaat missen.

 • Moet ik wisselen van partner?

  Nee, dit is niet verplicht. Geef voorafgaand aan de les door aan de docent zodat hiermee rekening mee kan worden houden.

  Een van onze doelstellingen in de cursus is om met iedereen goed te leren dansen. Omdat iedereen anders danst is het wisselen een goede oefening. Bovendien krijg je ook dansminuten met één van de docenten omdat deze meestal ook mee wisselen. Tot slot bouw je door te wisselen snel een kennissenkring (wellicht goede vrienden) op met wie je ook kunt dansen op feesten.

 • Wanneer zijn er feesten?

  Rico Latino organiseert wekelijks de Social Dance op donderdag en zondag en maandelijks verschillende feesten.

  Op onze evenementen pagina vind je een overzicht van de feesten.

 • Wat is een proefles voor instromers?

  Een proefles voor instromers is speciaal voor diegenen die al voorkennis hebben van salsa dansen en willen starten op een ander niveau dan Beginners 1.

  Tijdens deze proefles worden de belangrijkste elementen doorlopen. In overleg met de docent wordt een keuze gemaakt welk niveau het beste bij je past.

 • Wat voor schoenen/kleding moet ik dragen?

  Draag schoenen die fijn zitten en niet te glad, maar ook zeker niet te stroef zijn. Het is niet verplicht, maar investeren in een paar goede dansschoenen geeft veel dansgenot.

  Het is ook belangrijk dat je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen. Verder is het ook handig om laagjes te dragen, dan kun je iets uit trekken als je het warm krijgt.

  Voor feesten gelden nette kledingvoorschriften. Bij sommige thema feesten geldt een bijzondere dresscode.

 • Wat is het bankrekeningnummer van Rico Latino?

  Betalingen kun je overmaken naar NL33INGB0009274663 t.n.v. Rico Latino, Enschede.

  Voor cursusisten: Altijd de naam, cursus en lesdag vermelden bij overboeking.

  Voor partijen/workshops: Altijd feestdatum en naam contactpersoon/organisatie vermelden bij overboeking.

  Iban ING: NL33INGB0009274663
  Swift / BIC: INGBNL2A

 • Hoe lang duurt het om goed te kunnen dansen?

  Interpretatie van “goed” dansen verschilt van persoon tot persoon. Omdat iedereen op een ander snelheid leert is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Dit is afhankelijk van hoe vaak je naar les komt en hoe vaak je oefent. Andere factoren die een rol spelen je dansachtergrond en of je aanleg hebt. De manier om snel te leren, is veel oefenen en met verschillende partners oefenen. Een gemiddelde cursist die een keer per week naar les komt en oefent kan na een dansseizoen vol vertrouwen dansen op feesten. De ervaring leert dat cursisten die vaak naar vrij dansen en feesten komen niet alleen sneller, maar beter leren dansen.

 • Moet ik reserveren voor een proefles of cursus?

  Voor proeflessen is het wenselijk je vooraf aan te melden i.v.m. wijzigingen en capaciteit.

  Voor het deelnemen aan een cursussen moet je je vooraf opgeven. Dit kan tijdens de open dagen of via ons online inschrijfformulier.

 • Wat is het adres van Rico Latino?

  Bezoekadres:
  De Heurne 19b, 7511GV, Enschede

 • Awesome place to get happy ! Great Team, always worth it!

  Lisa Isabell Stumke

 • Heerlijke plek om te dansen en te socializen.

  Brayn Jonathans

 • Hele aardige, vriendelijke en sociale eigenaar en personeel en een geweldige, mooie locatie met een zeer hoge standaard van lesgeven en je voelt je echt op je gemak bij hun. Perfect!

  Ramón Levink

 • Ik meldde me alleen aan bij Rico Latino en vond binnen 3 weken mijn eigen danspartner.

  Marieke

 • Rico Latino is not only an excellent dance school, but also one of the most enjoyable bars with Latin American atmosphere in Enschede! Highly recommended!

  Dr. Andreea Niculescu