Rico Latino

Update

COVID-19

In deze update willen we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en de impact op de activiteiten van Rico Latino. Zoals je weet volgen de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus elkaar snel op. Onze toekomstplannen zijn sterk afhankelijk van het overheidsbeleid. Informatie die hieronder staat is onder voorbehoud en kan wijzigen.

 

Rico Latino & Covid-19

Heel voorzichtig mogen we zeggen dat we het eerste lichtpuntje te pakken hebben in deze bizarre en veelal onzekere tijd. Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag kunnen we met opgelucht hart melden dat onze sector (voorlopig) gespaard is gebleven. De danslessen kunnen we voortzetten.

De oefenen avonden zetten we wel on hold. We zijn ons bewust van de impact dat dit heeft op de rest van de samenleving en dat er steeds bewuster wordt omgegaan met gezondheidsrisico’s. Hierdoor gaan wij voorzichtig om met vrijheden die we krijgen van de overheid.

 

Regels volgens het RIVM bij de (amateur)beoefening van kunst, zoals toneelspelen, dansen, musiceren en acteren.

 • Kinderen en volwassen (professionals en amateurkunstbeoefenaars), zoals toneelspelers, dansers en acteurs, mogen kunst beoefenen, repeteren en optreden.
 • Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars).

 

Advies van het RIVM voor het dragen van een mondkapje bij de beoefening van theater, dans, acteren of muziek.

 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.

De bovenstaande informatie is te vinden op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/

 

Aanvulling door Rico Latino op huidige regels

 •  Er geldt een dringend advies om een mondkapje op te hebben tijdens het binnenkomen van Rico Latino.
 • We verzoeken iedereen zo min mogelijk gebruik te maken van de toiletten
 • De bar is gesloten
 • Je mag een flesje water meenemen voor eigen gebruik. Deze kan niet gevuld of bijgevuld worden bij de bar of toiletten.
 • Oefenen met een eigen danspartner mag voor en na de les op je eigen lesdag
 • Neem geen introducé mee naar je les. Alleen ingeschreven cursisten van die lesdag zijn welkom.
 • Beperk fysiek contact tot je danspartner. Zoek geen fysiek contact op met anderen (geen knuffels of handshakes)

 

Wat van kracht blijft

 • Bij gezondheidsklachten blijf je thuis en meld je je af voor de les via Bueno
 • Triage. Dringend advies om dit via je telefoon te doen en paraat te houden bij binnenkomst:
  https://gezondheidscheck.nu
 • Bij binnenkomst aanmelden bij personeel voor registratie aanwezigheid
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst
 • Houdt 1,5 meter afstand als je niet danst
 • Bij vertrek niet onnodig binnen of buiten blijven hangen

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik mij inschrijven?

  Je kunt je online inschrijven voor een cursus via de inschrijf pagina.

 • Hoeveel kost een cursus?

  De prijzen van de cursussen staan op de inschrijf pagina.

 • Waar kan ik het beste parkeren?

  Rico Latino bevindt zich in het centrum van Enschede. Om die reden hebben we geen parkeergelegenheid bij ons pand.

  Als je met de auto naar Rico Latino komt raden we aan om te parkeren op het Wilhelminaterrein. Typ het volgende adres in op je navigatie-apparatuur:

  PARKEREN
  Wilhelminastraat 55
  7511 DM ENSCHEDE

  Vanaf hier is de loopafstand naar Rico Latino enkele minuten.
  Bekijk voor de meest actuele informatie de website Parkeren in Enschede.

  KOOPAVONDEN
  Koopavonden zijn in Enschede elke donderdag tot 21.00 uur. We attenderen je er dan ook op dat je op donderdagen tot 21.00 uur parkeergeld moet betalen.

  VOETBALWEDSTRIJDEN
  Tijdens thuiswedstrijden van FC Twente kan het drukker dan normaal zijn op de weg. Met name als u via de A35 Enschede binnenrijdt, raden we aan wat vroeger te vertrekken dan de navigatie aangeeft.

   

 • Wat moet ik doen bij het missen van een les?

  Ga je een les missen? Meld je af via Bueno. Ga in de Bueno-app naar je lesrooster en klik de juiste dag aan. Vervolgens kun je jezelf op "niet aanwezig" zetten. Meld je op de lesdag uiterlijk voor 14.00 uur af!

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: support@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

 • Wat moet ik doen bij het inhalen van een les?

  Inhalen is mogelijk indien je lesniveau op meerdere dagen wordt aangeboden en je zelf een danspartner regelt! Let op: Onze lesweek start op de zondag. Als je je wilt aanmelden voor een andere dag, kies dan de juist geschikte dag uit en zet je zelf daar in de lijst onder het + icoontje

  Kom je er niet uit, neem dan tijdig contact op. Houd rekening dat wij voldoende tijd nodig hebben voor het regelen/afmelden van helpers in de les. Onze administratie is bereikbaar via: support@ricolatino.nl , 0648182046 (via WhatsApp of telefonisch op lesdagen tussen 13.00 en 15.00 uur).

  *Onze lesweek begint op zondag!
  *Deze maatregelen zijn nodig om de kwaliteit van de lessen te bewaken: gelijke aantal mannen/vrouwen te houden en te voorkomen dat dagen overvol raken.
  *Danspartner moet als cursist ingeschreven zijn bij Rico Latino (in lopende seizoen) en dient minimaal van het lesniveau te volgen of te hebben afgerond.

  Het missen van een les geeft meestal geen problemen, omdat de lesstof de volgende les kort wordt herhaald. Bij het missen van veel lessen kan een privéles uitkomst bieden voor aansluiting bij de cursus.

 • Heb ik een danspartner nodig?

  Nee! We raden het aan, maar het is niet verplicht.

  Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Heb je er geen, dan regelt Rico Latino een danspartner voor je. Tijdens de les dans je met je danspartner, maar er zijn ook oefeningen waarbij er gewisseld wordt. Bij Rico Latino leer je met iedereen dansen en niet alleen met een vaste partner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien nieuwe vrienden) bij. Inschrijven met partner heeft bepaalde voordelen zoals het makkelijker kunnen inhalen van lessen op andere dagen.

 • Kan ik met pin betalen?

  Ja, betalen met de pin kan!

  We hebben een pinautomaat bij de bar. Je kunt niet betalen met creditcard.

 • Hoe weet ik of een cursus of les is geannuleerd?

  Dit kun je zien in de Bueno app. Je kan eventueel ook het lesrooster raadplegen, deze houden wij up to date.

  Indien je je hebt ingeschreven voor de cursus dan krijg je als cursist altijd een mailbericht bij wijzigingen in je cursus.

  Indien je niet hebt ingeschreven voor de cursus (of komt inhalen) krijg je geen mail. Je moet dan zelf het lesrooster in de gaten houden. Verder plaatsen wij bij wijzigingen ook berichten in ons nieuwsoverzicht.

   

 • No hablo holandés, puedo tomar clases?

  Sí. El profesor habla español.

 • I don’t speak Dutch, can I take classes?

  Yes! Regular classes are in Dutch. However, the teachers also speak English. Crucial information will be explained in both Dutch and English. Please inform the teachers before the start of the class that you speak English. If you have specific questions during classes just ask the teachers, they will gladly help you out. Essential parts of movements can also be learned by carefully looking at the teacher's explanation.

 • Mag ik de lessen filmen?

  Dit mag alleen met toestemming van de docenten en voor eigen gebruik.

 • Wanneer zijn er open dagen/proeflessen?

  Meerdere keren per jaar organiseert Rico Latino open dagen met proeflessen. Wil je weten wanneer de eerst volgende proeflessen zijn? Neem dan een kijk je op onze Open Dagen-pagina. Hier vind je de meest actuele informatie.

 • Zijn er inschrijfkosten?

  Ja, de inschrijfkosten zijn €15,00.

 • Kan ik per les betalen?

  Helaas is het niet mogelijk om losse lessen van een cursus te volgen/betalen. Onze administratie is hier niet op ingericht en dit verstoort vaak de cursusopbouw van de docent. Het is wel mogelijk om een prijsafspraak te maken (voorafgaand aan de cursus) als je weet welke lessen je gaat missen.

 • Moet ik wisselen van partner?

  Nee, dit is niet verplicht. Geef voorafgaand aan de les door aan de docent zodat hiermee rekening mee kan worden houden.

  Een van onze doelstellingen in de cursus is om met iedereen goed te leren dansen. Omdat iedereen anders danst is het wisselen een goede oefening. Bovendien krijg je ook dansminuten met één van de docenten omdat deze meestal ook mee wisselen. Tot slot bouw je door te wisselen snel een kennissenkring (wellicht goede vrienden) op met wie je ook kunt dansen op feesten.

 • Wanneer zijn er feesten?

  Rico Latino organiseert wekelijks de Social Dance op donderdag en zondag en maandelijks verschillende feesten.

  Op onze evenementen pagina vind je een overzicht van de feesten.

 • Wat is een proefles voor instromers?

  Een proefles voor instromers is speciaal voor diegenen die al voorkennis hebben van salsa dansen en willen starten op een ander niveau dan Beginners 1.

  Tijdens deze proefles worden de belangrijkste elementen doorlopen. In overleg met de docent wordt een keuze gemaakt welk niveau het beste bij je past.

 • Wat voor schoenen/kleding moet ik dragen?

  Draag schoenen die fijn zitten en niet te glad, maar ook zeker niet te stroef zijn. Het is niet verplicht, maar investeren in een paar goede dansschoenen geeft veel dansgenot.

  Het is ook belangrijk dat je kleding draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen. Verder is het ook handig om laagjes te dragen, dan kun je iets uit trekken als je het warm krijgt.

  Voor feesten gelden nette kledingvoorschriften. Bij sommige thema feesten geldt een bijzondere dresscode.

 • Wat is het bankrekeningnummer van Rico Latino?

  Betalingen kun je overmaken naar NL33INGB0009274663 t.n.v. Rico Latino, Enschede.

  Voor cursusisten: Altijd de naam, cursus en lesdag vermelden bij overboeking.

  Voor partijen/workshops: Altijd feestdatum en naam contactpersoon/organisatie vermelden bij overboeking.

  Iban ING: NL33INGB0009274663
  Swift / BIC: INGBNL2A

 • Hoe lang duurt het om goed te kunnen dansen?

  Interpretatie van “goed” dansen verschilt van persoon tot persoon. Omdat iedereen op een ander snelheid leert is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Dit is afhankelijk van hoe vaak je naar les komt en hoe vaak je oefent. Andere factoren die een rol spelen je dansachtergrond en of je aanleg hebt. De manier om snel te leren, is veel oefenen en met verschillende partners oefenen. Een gemiddelde cursist die een keer per week naar les komt en oefent kan na een dansseizoen vol vertrouwen dansen op feesten. De ervaring leert dat cursisten die vaak naar vrij dansen en feesten komen niet alleen sneller, maar beter leren dansen.

 • Moet ik reserveren voor een proefles of cursus?

  Voor proeflessen is het wenselijk je vooraf aan te melden i.v.m. wijzigingen en capaciteit.

  Voor het deelnemen aan een cursussen moet je je vooraf opgeven. Dit kan tijdens de open dagen of via ons online inschrijfformulier.

 • Wat is het adres van Rico Latino?

  Bezoekadres:
  De Heurne 19b, 7511GV, Enschede