Salsa

Dansles Salsa

Salsa is de meest populaire dans in de Latin scene. Rico Latino is gespecialiseerd in salsa dansen. Er zijn diverse salsa stijlen en bij Rico Latino geven wij de L.A.-style en N.Y.-style. Kenmerken van deze (verschillende) dansstijlen is dat er met een partner 'op een lijn' gedanst wordt. In de cursus salsa leer je ook basiskennis van de Merengue en Bachata. Als je nooit eerder hebt gedanst dan moet je je aanmelden voor de 'Salsa Beginners' cursus. We organiseren regelmatig open dagen. Doe mee aan de proefles dan heb je al een voorsprong wanneer je begint met het echte werk!

Lesindeling

Beginners > Improvers > Intermediate > Advanced low-impact of Advanced high-impact Salsa Beginners Geen eerdere dans (of salsa) ervaring vereist. Deze cursus start op verschillende momenten gedurende het jaar. Elke les begint met een uitleg en de herziening van de basisstapen van Salsa en de timing en het ritme van de salsamuziek gevolgd door nieuwe dansfiguren. Leer de de juiste techniek, leiden/volgen en dansvloer etiquette - en tegelijkertijd veel plezier en nieuwe mensen ontmoeten! Geen partner vereist. Voorkennis: Geen *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: 4 maanden Salsa Improvers Gericht op degenen die comfortabel met de basisstap van Salsa, timing, linksom en rechtsom draai, crossbodylead en enchufle beheersen. Bouwt voort op lesstof van niveau 1 en uitbreiding met nieuwe draaien en combinaties, voetenwerk (d.w.z. Salsa shines) en verbeteren van timing en partnering vaardigheden. Leren van de juiste houding, frame, gewicht overdracht en verbinding. Leer figuren te koppelen in de korte patronen en styling om er goed uitzien op de dansvloer. Voorkennis: Salsa Beginners afgerond *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: 3-5 maanden. Salsa Intermediate Dubbele draaien, crossbodylead draaien, back breaks, checks en verschillende handposities worden gelinkt in leuke dansfiguren. Start met ontwikkelen van 'flow' tussen de bewegingen, waardoor de dans goed aanvoelt en met vertrouwen danst. Meer nadruk op styling voor dames. Bij het leren van draaien veel aandacht voor balans, timing, spiergeheugen en connectie met danspartner. Voorkennis: Salsa Improvers afgerond *Verwachte tijdsduur van cursusniveau: varieert per persoon. Wekelijks nieuwe combinaties. Salsa Advanced low-impact Je bent in staat om goed te leiden/volgen en in snel tempo nieuwe figuren te leren. Balans en connectie met je partner houden tijdens richting veranderingen bij complexe combinaties, verbetering van de muzikaliteit, in staat zijn shines en draai patronen te onthouden en ze te gebruiken in verschillende combinaties. - kortom wordt een complete danser. Voorkennis: Salsa Intermediate afgerond Verwachte tijdsduur van cursusniveau: Oneindig. Wekelijks nieuwe combinaties. Salsa Advanced high-impact Ga de uitdaging aan! Op dit niveau zijn multiple spins en spotten 2de natuur. Je leert op gevorderd niveau draaicombinaties en techniek. Leer veranderingen in de muziek te accentueren. Ingewikkelde choreografieën, snelle voetenwerk en sexy styling. Voorkennis: Salsa Intermediate afgerond Verwachte tijdsduur van cursusniveau: Oneindig. Wekelijks nieuwe combinaties. ~~~~ *Verwachte tijd wordt sterk beïnvloed door: Oefentijd, Dansen met verschillende partners, missen van lessen Docenten: afhankelijk van de dag, kijk op ons lesrooster Lesduur: 1 uur

Prijs

Zie abonnementsvormen

Meer over Salsa

Van oorsprong is de salsa een combinatie van meerdere stijlen, gebaseerd op de Son Cubano uit Cuba in de jaren 20. Vroegere invloeden uit de Mambo en later ook uit de Jazz maken salsa tot de dynamische muziekstijl die we nu kennen. Karakteristiek aan salsa L.A.-style is de telling. Deze begint op de eerste tel en heeft de volgende vorm: 1, 2, 3…5, 6, 7. De vierde en achtste tel worden niet geteld, vanwege de rust. Om je zo snel mogelijk te laten wennen aan deze telling, wordt in de salsa beginners les veel aandacht besteed aan het ritme. Klapoefeningen en aangepast voetenwerk maken dat je binnen no-time het lekkere salsaritme door hebt!